Meldpunt voor inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekeningAdvies bij hoge energiekosten

De gasprijzen zijn flink gestegen. Daardoor valt bij veel mensen de energierekening een stuk hoger uit. De gemeente start daarom samen met Alifa een meldpunt voor advies bij hoge energiekosten. Het meldpunt is bedoeld voor inwoners die door de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Als je een melding doet word je, als je dit wilt, in contact gebracht met het Budget Advies Team van Alifa. Je krijgt dan een budget adviesgesprek, waarin goed naar jouw persoonlijke situatie wordt gekeken. Aanvullend kun je ook hulp krijgen van een bespaarcoach. Die kijkt naar mogelijkheden om in huis te besparen op het energieverbruik. Zo onderzoeken we of er manieren zijn om beter te kunnen rondkomen met je inkomen.


Meldpunt Alifa

 

Extra energietoeslag voor lage inkomens

Het Rijk is van plan om via de gemeente huishoudens met een laag inkomen een extra energietoeslag van € 200,- te geven. Dit is waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2022. Zodra er meer bekend is kun je hierover informatie vinden op www.enschede.nl/energietoeslagLet op: Het meldpunt (Alifa) kan geen informatie geven over deze extra energietoeslag.