Gezamenlijke inkoopactie energiebesparende maatregelen in Enschede

In samenwerking met Winst uit je woning organiseert de gemeente Enschede een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Tijdens de advies- en inkoopactie koopt een grote groep bewoners samen materialen voor het duurzamer maken van hun woning in. Wil je ook besparen op je energierekening? Meld je dan vóór 1 januari 2023 gratis en vrijblijvend aan.

Actueel

Inkoopactie

Gemeente Enschede wil een duurzame gemeente zijn en werkt aan schone energie. Zo helpen we inwoners te isoleren en energie te besparen. Ook willen we energie duurzaam opwekken en duurzaam verwarmen met een hybride warmtepomp.

Doe mee met de inkoopactie voor vloer- en spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp en isolatieglas.

Ontdek de voordelen van samen inkopen

De inkoopactie voor energiebesparende maatregelen in Enschede is gestart. Tijdens de advies- en inkoopactie koopt een grote groep bewoners samen materialen in voor het duurzamer maken van hun woning. Er kan gekozen worden voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, een hybride warmtepomp en isolatieglas.

Door de inkoop met veel bewoners zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Per maatregel wordt door onze partner Winst uit je woning een bedrijf geselecteerd op basis van strenge voorwaarden, zodat je zeker weet dat deelnemende bedrijven een juiste prijs/kwaliteit balans kunnen aanbieden. Dat bespaart je als eigenaar van een koopwoning tijd en uitzoekwerk. 

 Je kunt kiezen uit:


Aanmelden inkoopactie

 

De voordelen van de advies- en inkoopactie

 • Winst uit je woning organiseert al 12 jaar inkoopacties samen met zo’n 100 gemeenten.
 • Ruim 170.000 mensen deden mee, ze gaven het aanbod en de dienstverlening een 8,7.
 • Door gezamenlijke inkoop krijg je een scherpe prijs en een betrouwbaar aanbod op maat.
 • Indien gewenst regelt Winst uit je woning de subsidieaanvraag en de 21% btw-teruggave.
 • Winst uit je woning vergelijkt de uitvoerders en bespaart je geld en uitzoekwerk.
 • Je hebt vanaf aanmelding tot na de uitvoering een vaste contactpersoon.

Ruime subsidie en btw-teruggave

Neem je als huiseigenaar twee of meer isolatiemaatregelen, zoals spouwmuur- en vloerisolatie of combineer je er een met een hybride warmtepomp? Dan kun je van de Rijksoverheid maximaal 30% subsidie krijgen op de kosten met de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Voor het plaatsen van een hybride warmtepomp geldt de maximaal 30% subsidie zonder dat je een andere maatregel hoeft af te nemen. Wil je maar 1 isolatiemaatregel? Dan ontvang je maximaal 15% subsidie. Meer informatie kun je vinden op www.winstuitjewoning.nl/subsidie.

Winst uit je woning vraagt de subsidie voor je aan nadat je, door deelname aan de inkoopactie, de maatregelen hebt laten uitvoeren. Na je vrijblijvende aanmelding ontvang je alle informatie.

Meedoen werkt zo

 1. Je meldt je hier vóór 1 januari 2023 gratis en vrijblijvend aan.
 2. Het team van Winst uit je woning controleert de aanmelding en belt je bij vragen.
 3. Je ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat.
 4. Bij isolatiemaatregelen ontvang je deze na een onafhankelijke controle aan huis. Je eigen bijdrage voor dit huisbezoek bedraagt € 29,-.
 5. Nu weet je hoe je het best bespaart op je energierekening. Je neemt een besluit en de eventuele subsidieaanvraag word voor je geregeld.
 6. Je bepaalt zelf wanneer je een klus laat uitvoeren!

Waarom deze actie?

Met deze actie wil gemeente Enschede je helpen te besparen op je energierekening en prettig te wonen. Daarnaast willen wij je helpen jouw woning klaar te maken om in de toekomst aardgasvrij te kunnen wonen. Door nu al isolatiemaatregelen te kopen, verminder je jouw aardgasverbruik. Al deze maatregelen om je huis duurzamer te maken helpen ook mee aan een beter klimaat.

Online informatieavond

Op 15 november 2022 van 19:30 tot 20:30 organiseert Winst uit je woning een online informatieavond. Tijdens deze informatieavond krijgen inwoners meer informatie over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen en over subsidies en leningen. Er is ook veel gelegenheid tot het stellen van vragen.


Aanmelden informatieavond


Aanmelden inkoopactie

 

Contact

Heb je vragen over de inkoopactie of de subsidies en leningen? Neem dan contact op met de Servicedesk van Winst uit je woning via info@winstuitjewoning.nl of bel naar 023-5836936.